MicroStep HD plasma snijmachine MG 12001.25 - 3D

De MicroStep is volledig CNC gestuurd, meet zich met alle bestaande plasmasnijmachines en levert een perfecte kwaliteit. Het precisie plasma snijden zorgt voor een betere snijkwaliteit, die in de buurt komt van het lasersnijden. Het plaatsnijden doen wij op deze machine vanaf 10mm dikte. Daaronder worden de platen laser gesneden op onze Bodor P6020 fiber laser.

Bij de huidige plasmatechniek wordt onderscheid gemaakt tussen conventioneel plasma snijden en precisie plasma snijden. Bij het precisie plasma snijden worden de vrijheidsgraden van de sneden, de hoeken van de sneden of een metaalblank oppervlak als criterium gebruikt. Hierbij wordt in plaats van perslucht inert gas toegepast voor het verkrijgen van een betere snijkwaliteit, die in de buurt komt van die bij het lasersnijden. De voordelen van het CNC-plasma snijden in vergelijking met het autogeen snijden liggen voornamelijk in de vier keer zo snelle snijsnelheid en de geringere verspreiding van de warmte in het werkstuk. Ook kan een plasma snijder meer metaalsoorten snijden dan een snijbrander.

CNC computer gestuurd

Aan het eind van de tachtiger jaren ontstonden CNC plasma snijmachines, waardoor het beter mogelijk was om complexe vormen te snijden. Computer Numerical Control of kortweg CNC betreft de computergestuurde regeling van werktuigmachines, meestal in de verspaningstechniek, die snel en nauwkeurig stukken moeten maken in metaal, kunststof of hout. Dit gebeurt op basis van een programma dat meestal wordt gegenereerd in een computer aided manufacturing (CAM)-systeem. Meestal gebruikt men hiervoor nog de EIA-274-D standaard, ook wel G-code genoemd. De M-code wordt ook vaak gebruikt om bijkomende functies (zoals gereedschapswissel) aan te roepen.

(Na)bewerken

Bewerkingsoppervlakte: 12 x 2.5 meter  Technologie: recht en laskant snijden met plasma rotator.  Buizen worden bewerkt tot en met een diameter van 700 mm

Aan buizen kunnen wij laskanten snijden en overige bewerkingen zijn eveneens uitvoerbaar. Tegen meerprijs verzorgen wij ook het na bewerken van de snijkanten en het verwijderen van de snijstof resten.

Kontaktieren Sie uns
Ruud Verkauf Maßanfertigung