CNC draaien

Voor kwalitatief CNC draaiwerk kunt u natuurlijk bij ons terecht. Wij zorgen voor een optimale afwerking van uw product, zodat u direct kunt profiteren van de geleverde materialen. 

Draaien is een verspaningstechniek waarbij het te bewerken materiaal ronddraait. Tegelijkertijd verplaatst een beitel zich langs het materiaal, waardoor er een snijbeweging wordt uitgevoerd. Een aantal gebruikte draaitechnieken zijn: langsdraaien, kopieerdraaien, dwarsdraaien, conus draaien, profieldraaien, schroefdraad snijden en groefsteken.

Vragen over CNC draaien?

Ruud van Mortel helpt u graag op weg.

Direct contact?
AfbDienstenCNCdraaien.jpg
Draaitechnieken

Langsdraaien
De beitel verplaatst zich in een rechte lijn, parallel aan de as van het product. Dit proces wordt toegepast voor het maken van cilindrische assen, en zo op een bepaalde diameter worden gemaakt.


Kopieerdraaien
Met deze techniek kunnen vastgelegde vormen worden overgebracht op het product, vanaf een sjabloon of een conus liniaal. Hierbij wordt het origineel afgetast en die vorm wordt omgezet in bewegingen in langs- en dwarsrichting. Met behulp van de conus liniaal kunnen deze richtingen aan elkaar worden gekoppeld met een bepaalde verhouding. Op deze manier kunnen conische assen worden gemaakt tot rond de 500 mm lengte. Bij het gebruik van een sjabloon is de snelheid in de langsrichting constant, terwijl de dwarspositie de sjabloon volgt.

Profieldraaien
Bij profieldraaien heeft de hoofdsnijkant van het gereedschap de vorm van het product, of van een gedeelte daarvan. Met een enkele steekbeweging wordt zo het gewenste profiel in het product aangebracht. Ook kan een profiel gemaakt worden met behulp van langsdraaien.


Schroefdraadsnijden
Het schroefdraadsnijden is een combinatie van insteken en langsdraaien. De beitel wordt in het product gestoken, en volgens een bepaalde verhouding bewogen in de lengterichting. Zo ontstaat er schroefdraad.


Steken
Bij het steken beweegt het gereedschap zich dwars op of parallel aan de as van het product. In tegenstelling tot langs- en of dwarsdraaien wordt er niet een laag van het product afgedraaid, maar wordt er een groef in gemaakt. Vaak in één beweging.

Dwarsdraaien
Bij het dwarsdraaien verplaatst de beitel zich uitsluitend dwars op het product. Dit kan worden gebruikt voor eindvlakken of voor een vertrapping naar een andere diameter. Bij het voordraaien beweegt de beitel zich meestal in de richting van de as van het product, bij het nadraaien er juist vanaf, naar buiten toe.


Conus draaien
Het conus draaien wordt gebruikt voor het produceren van conische assen. Hiervoor zijn twee methoden. Bij de eerste methode wordt de zogenaamde bovenslede in de hoek geplaatst die men wil bereiken. Bij kleinere draaimachines moet deze met de hand langs het product worden bewogen, bij grotere draaimachines is de as van de bovenslede aanstuurbaar, zodat de voeding gebruikt kan worden om een conus te draaien. Bij de tweede methode wordt het product ingeklemd tussen twee centerpunten die niet in lijn staan. Daardoor wordt het product schuin ingeklemd. Vervolgens wordt er een beitel langs geleid die parallel gaat met de assen van de afzonderlijke centerpunten.

Technische specificaties CNC draaibank

Onze CNC machine is zeer nauwkeurig en voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaarden. Wij maken gebruik van een Haas TL-3 CNC draaibank. Deze heeft een maximale snijdiameter van Ø 508 mm, een draailengte van 1524mm en een spildoorlaat van Ø 90. Op de CNC draaibank kunnen wij vele soorten materiaal verspanen.

Asdoorlaat:
maximaal 90 mm
Klembereik klauwplaat:
300 mm (flenzen)
Draailengte:
1542 mm
Snijdiameter:
Ø 508 mm
In- en uitwendig BSP / NPT draad tot 3”
Draaiwerk

Laat uw order nu nog completer uitleveren. Wij kunnen voor u serie draaiwerk leveren of massa draaiwerk. Vraag bij één van onze verkopers naar de mogelijkheden. Wij zorgen ervoor dat u snel aan de slag kunt met de door ons geleverde artikelen. 

AfbDienstenCNCdraaien.jpg

CNC-draaien-turning.jpg

Internationale ervaring
globe.png

Wij exporteren dagelijks buizen en componenten naar zo'n 55 landen.

Snelheid en zekerheid
24-hours.png

95% van alle bestellingen gaat dezelfde dag de deur uit. Zorgvuldig verpakt, gelabeld en verzonden door transporteurs die staan voor kwaliteit.

Maatwerk
compass.png

Naast een standaard voorraad zijn we ingericht op maatwerk, special alloys en verschillende kwaliteiten en afmetingen.

Vragen over CNC draaien?

Ruud van Mortel helpt u graag op weg.

Direct contact?
Ruud van de Mortel web.png (1)
Ruud van de Mortel Teamleider verkoop maatwerk