Plasma snijden buizen & platen

Wij gebruiken onze MicroStep plasma snijmachine voor het snijden van warmgewalste en quarto platen in alle roestvast staalsoorten en nikkellegeringen. Onze snijmachine maakt gebruik van de innovatieve HiFocus plasma technologie van Kjellberg. Het plasmasnijsysteem HiFocus 440i neo bereikt een hoge snijsnelheid en kwaliteit t/m 120mm materiaaldikte. Het precisie plasma snijden geeft een snijkwaliteit die bijna vergelijkbaar is met die van een CO2 laser. De krachtbron kan snel en nauwkeurig zowel recht als afgeschuind snijden (bevel cutting) waardoor nabewerkingstijden aanzienlijk worden verkort.

Vragen over het plasma snijden?

Renso helpt je graag verder.

Wat is plasma snijden?

Plasma snijden is een snijtechniek voor het snijden van plaatmetaal, profielen, kokers en buizen. Er wordt gebruik gemaakt van plasma dat wordt opgewekt met een elektrische vlamboog. Plasma snijden wordt voornamelijk gebruikt voor onderdelen die nadien gelast worden zoals bijvoorbeeld metaal constructie, scheepsbouw of offshore bedrijven. Ook bij materialen waarbij autogeen snijden niet of minder geschikt is, zoals aluminium en roestvast staal is plasma snijden een veel gebruikt alternatief. Bovendien is de snijsnelheid bij plasma snijden vele malen hoger dan bij autogeen snijden.

Voordelen:

geschikt voor zowel staal, RVS, en aluminium, alsook andere elektrisch geleidende materialen

vlotte snijsnelheid.

mogelijkheid tot het snijden van een laskant voorbereiding (bevel snijden)

geschikt voor een groot bereik van plaatdiktes, afhankelijk van de plasmabron

mogelijkheid voor het snijden van gaten met een minimum diameter gelijk aan de plaatdikte

MicroStep HD plasma snijmachine MG 12001.25 - 3D

De MicroStep is volledig CNC gestuurd, meet zich met alle bestaande plasmasnijmachines en levert een perfecte kwaliteit. Het precisie plasma snijden zorgt voor een betere snijkwaliteit, die in de buurt komt van het lasersnijden. Het plaatsnijden doen wij op deze machine vanaf 10mm dikte. Daaronder worden de platen laser gesneden op onze Bodor P6020 fiber laser.

In het vakblad Metallerie (maart 2020) leest u meer over onze samenwerking met Wouters Cutting en Welding, de leverancier van onze plasmasnijder.

 Artikel Metallarie Maart 2020 Plasmasnijder 

Paul Meijering & Nic Wouters

Klik hier voor de volledige reportage

Plasmacuttingbanner.jpg

De voordelen van het CNC-plasma snijden in vergelijking met het autogeen snijden liggen voornamelijk in de vier keer zo snelle snijsnelheid en de geringere verspreiding van de warmte in het werkstuk. Ook kan een plasma snijder meer metaalsoorten snijden dan een snijbrander.

CNC computer gestuurd

Aan het eind van de tachtiger jaren ontstonden CNC plasma snijmachines, waardoor het beter mogelijk was om complexe vormen te snijden. Computer Numerical Control of kortweg CNC betreft de computergestuurde regeling van werktuigmachines, meestal in de verspaningstechniek, die snel en nauwkeurig stukken moeten maken in metaal, kunststof of hout. Dit gebeurt op basis van een programma dat meestal wordt gegenereerd in een computer aided manufacturing (CAM)-systeem. Meestal gebruikt men hiervoor nog de EIA-274-D standaard, ook wel G-code genoemd. De M-code wordt ook vaak gebruikt om bijkomende functies (zoals gereedschapswissel) aan te roepen.

PlasmacuttingPaulMeijering1.jpg
(Na)bewerken

Platen snijden:

* Maximale plaatgrootte: 12 x 2,5 meter

Maximaal piercen/doorsteken: 50 mm

Maximale snijdikte zonder doorsteken: 120 mm

* Schuin snijden 0 - 45 graden - max. plaatdikte van 50 mm

Buizen snijden:

Te snijden diameter: 30 – 700 mm

Max. gewicht: 7 ton

Klopperbodem/rondbodem snijden:

Volgens DIN28011

Diameter 2700 mm  *  Hoogte: 662 mm  Dikte: 20 mm

Technologie: recht en laskant snijden met plasma rotator 

Aan buizen kunnen wij laskanten snijden en overige bewerkingen zijn eveneens uitvoerbaar. Tegen meerprijs verzorgen wij ook het na bewerken van de snijkanten en het verwijderen van de snijstof resten.

Vragen over het plasma snijden?

Renso helpt je graag verder.

Stuur mij een bericht voor meer informatie
RensoStrating240x360 Paul Meijering Stainless Steel.png
Renso Strating Verkoop maatwerk