Nieuws Kiko Belhadj Paul Meijering Stainless Steel.jpg (1)
Terug naar overzicht

Maak kennis met Kiko Belhadj

Maak kennis met Kiko Belhadj

dinsdag 28 maart 2023

Wie is Kiko Belhadj? Kiko is 38 jaar oud, woont samen en is vader van 3 kinderen, 1 meisje van bijna 12 en 2 jongens van 4 en 5. In 2009 is hij verhuisd naar Rotterdam vanuit Algerije. Sinds 2019 woont Kiko in Zaltbommel. Eerst woonde hij in Rotterdam, wat hem erg veel tijd kostte. Nu Kiko verhuisd is, heeft hij meer tijd voor zijn kinderen en kunnen ze elke dag samen ontbijten en avondeten.

Waarom kwam je naar Nederland?

Kiko is hier gekomen voor de liefde. Hij ontmoette zijn vorige vrouw in Algerije en is met haar naar Nederland verhuisd. De relatie bleef niet in stand, maar woont nu hij heel gelukkig met zijn huidige vrouw in Zaltbommel.

 

                       Kiko pooltafel   Kiko & Ruud gesprek

 

Hoelang ben je werkzaam bij Paul Meijering?

Kiko werkt 13 jaar bij Paul Meijering en het bevalt hem nog steeds goed. Hij gaat met plezier naar zijn werk toe.

Van magazijn medewerker naar verkoper

In 2010 is Kiko begonnen als uitzendkracht. De werkzaamheden zouden 3 weken duren en de taken waren toen vrij simpel. Maar na die 3 weken bleef Kiko werken en kreeg steeds meer verantwoordelijkheden.  Na 2 maanden ging hij samen met Jacco (magazijn chef) naar Paul Meijering met de vraag of Kiko een tijdelijk of een vast contract zou kunnen krijgen. Kiko wilde natuurlijk graag een vast contract en vroeg daar naar. Zonder de details te weten ging hij aan de slag met een vast contract en heeft sindsdien niet meer gekeken naar zijn contract. 2 Jaar geleden vonden ze het ‘‘verloren’’ contract terug, maar dit was nog van het uitzendbureau. Inmiddels heeft hij natuurlijk al lang een duidelijk opgesteld contract 😉.

 

Vanaf 2010 tot 2016 heeft hij gewerkt in het magazijn.  In de zomer van 2016 werd een grote partij ingekocht door Paul Meijering, die aangeboden moest worden aan klanten. Na wat overleg over hoe die partij verkocht zou worden kreeg Kiko de kans om de betreffende partij te verkopen.  Daarna was de switch naar verkoper zo gemaakt. Paul Meijering, Johan Caspers en Paul van Duijnhoven zagen iets in Kiko. En daar hebben ze geen spijt van gekregen. Toentertijd was het even schrikken voor Kiko, want hij had het niet verwacht. Maar nu is hij trots dat hij op de verkoopafdeling werkt.

                          Kiko controleert materialen   Kiko & Tomek

 

Op sales is het handig als je verschillende talen spreekt. Welke talen spreek jij?

Kiko heeft een talenknobbel, dit komt o.a. door zijn jeugd. Arabisch, Frans, Engels, Pools en Nederland zijn de talen die hij spreekt. Arabisch, Frans en Engels heeft hij geleerd in zijn jeugd in Algerije. Zijn ex en huidige vrouw zijn Pools, maar van hen heeft hij geen Pools geleerd.
       
Kiko heeft Pools leren spreken door Tomek ’s gezin. Je zult je afvragen wie Tomek is? Tomek is magazijn chef van de locatie aan het Van Voordenpark. Kiko kreeg een goede band met Tomek en ook uiteindelijk met zijn gezin. Zoals Kiko zegt ‘Ik werd heel warm ontvangen’. Hij kwam vaak langs maar zij konden geen Nederlands spreken. Daarom leerde Kiko Pools spreken. Hij moest aan tafel zitten en mee doen met het gesprek. Aan het begin was het vooral veel vragen stellen. Na 1 jaar kon hij de basis woorden spreken en na verloop van tijd werd zijn taal steeds beter. Nu is hij het aanspreekpunt voor de Poolse klanten.

                   

Inoxdeals of 1e keus?

Hij zegt dat zijn hart ligt bij Inoxdeals, maar sluit 1e keus producten zeker niet uit. Dit komt omdat je bij de 1e keus veel verschillende klanten hebt. In tegenstelling tot het werken bij Inoxdeals heb je een groter volume, meer omloop in geld en de marges liggen anders. Kiko vindt het ook leuk om met mensen uit verschillende culturen contact te hebben. De klanten zijn 80% derdewereldlanden, daarnaast heb je veel Indiërs, Arabieren, etc. Dat spreekt hem iets meer aan.

Recent ben je in Dubai geweest voor je werk, wat vond je daarvan?

Ten eerste vertelt hij dat het heel vermoeiend was, met daarop de vraag: Waarom? ‘Je komt in de avond aan in Dubai, we gingen gelijk slapen want het was een lange reis. De volgende dag ging de wekker al vroeg en om 8 uur vertrokken we vanuit het hotel. Met geluk kom je dan rond 22:00-23:00 uur terug naar het hotel. Maar ik klaag zeker niet. Het was super leerzaam en heb genoten van de dagen in Dubai’.

De dingen die Kiko heeft geleerd is hoe de Emirati te werk gaan en wat hun mentaliteit is. Hij had een beeld over de Emiraten, maar in werkelijkheid is het indrukwekkender. De Emirati zijn super vriendelijk, je wordt altijd netjes ontvangen en geholpen als er vragen zijn. De partijhandelaren zijn niet zo nauwkeurig zoals de handelaren hier in Nederland. Ze hebben een ongestructureerde werkwijze waardoor ze veel dingen vergeten, maar daar staat wel een eerlijke handelaar tegenover.

Kiko vertelt dat je geen concrete afspraken kan maken met de handelaren. Bijv. als je vraagt naar een paklijst van een zending, is het niet de vraag of het aan komt, maar wanneer de zending aankomt. Voor hem is het geen probleem, hij is geboren in Algerije, dus hij is het wel gewend. Daarnaast hebben ze 3 bedrijven kunnen bezoeken, 6 handelaren voor partijhandel, 2 fabrieken en als laatste zijn ze naar een aantal grotere bedrijven geweest voor 1e keus producten.

  Kiko & Paul v.D Kiko met Paul van Duijnhoven in Dubai

 

Heb je er meer uitgehaald dan verwacht?

Het antwoord was ‘ja’. Naast het leren van hun werkwijze en hun mentaliteit heeft hij ook een aantal andere dingen geleerd. Ten eerste heeft hij veel geleerd over importeren en exporteren vanuit Dubai naar andere Arabische landen. Daar zijn gelden namelijk andere regels voor. Vervolgens heeft hij geleerd hoe ze exporteren/importeren naar het Verre Oosten. Ten derde wat voor handelaren er zijn. En als laatste heeft Kiko geleerd hoe de haven werkt. Dankzij Paul Meijering heeft hij veel kennis op kunnen doen. Paul komt al langere tijd in de Emiraten en is bekend met de werkwijze daar.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Kiko drinkt graag een biertje, vertelt hij lachend. Nu even alle grappen achterwege. Hij is een echte familieman. Hij geniet van de tijd met zijn kinderen en brengt graag veel tijd met zijn gezin door. Daarnaast zijn vrienden ook belangrijk. Hij doet liever iets met zijn gezin/familie dan dat hij alleen tv zit te kijken.