Alloy 625 / W 2.4856 / UNS N06625

Alloy 625 is een austenitische nikkel-chroom-molybdeen-niobiumlegering met een zeldzame combinatie van uitstekende corrosieweerstand gekoppeld aan hoge sterkte van cryogene temperaturen tot 1800 ° F (982 ° C).
De sterkte van Alloy 625 is afgeleid van de verharding in vaste oplossing van de nikkel-chroommatrix door de aanwezigheid van molybdeen en niobium. Daarom zijn precipitatie-hardende behandelingen niet vereist.
De chemische samenstelling van Alloy 625 is ook verantwoordelijk voor de uitstekende corrosiebestendigheid in verschillende zware bedrijfsomstandigheden, samen met weerstand tegen oxidatie en carburatie bij hoge temperatuur. De legering is bestand tegen putjes, spleetcorrosie, botsingscorrosie, interkristallijne aanval en is bijna ongevoelig voor chloride-spanningscorrosie.
Legering 625 kan eenvoudig worden gelast en verwerkt door standaard bewerkingen.

Corrosiebestendigheid UNS N06625 
De hoog gelegeerde chemische samenstelling van Alloy 625 / UNS N06625 verleent uitstekende corrosiebestendigheid in een groot aantal sterk corrosieve omgevingen. De legering is vrijwel immuun voor aanvallen in milde omstandigheden zoals de atmosfeer, zoet- en zeewater, neutrale zouten en alkalische oplossingen. Nikkel en chroom bieden weerstand tegen oxiderende oplossingen en de combinatie van weerstand tegen nikkel en molybdeen in niet-oxiderende omgevingen. Molybdeen maakt Legering 625 ook bestand tegen putcorrosie en spleetcorrosie, terwijl niobium tijdens het lassen als stabilisator fungeert om intergranulair kraken te voorkomen. Het hoge nikkelgehalte van Alloy 625 maakt het vrijwel immuun voor chloorscheurcorrosie.

Alloy 625 - Paul Meijering.jpg
Toepassingen van Alloy 625

✓ Offshore-engineering
✓ Zeewatersystemen
✓ Chemische industrie, bijv. productie van superfosfaatzuur
✓ Rookgasontzwavelingsinstallaties
✓ Afvalverbrandingsinstallaties
✓ Lucht- en ruimtevaartcomponenten
✓ Stoomleidingbalgen, marine-uitlaatsystemen voor schepen, onderzeese hulpvoortstuwingssystemen
✓ Nucleaire industrie
✓ Raffinage van aardolie

Vraag over Alloy 625 / UNS N06625? Onze specialisten helpen u graag op weg

Ruud van de Mortel is dé specialist in deze materie. Met zijn uitgebreide vakkennis helpt Ruud je graag de juiste keuze te maken, zodat je op basis van correcte informatie je aanbieding ontvangt en gericht aan de slag kunt met jouw project.

Fotolux_Ruud van de Mortel_14-03-2023_small.png
Neem contact met ons op

Alloy 625 materiaal bestaat uit:

• Werkstofnummer 2.4856
• NiCr22Mo9Nb
• UNS N06625

Bekijk ons volledige assortiment van Alloy 625 naadloze buizen.

Populaire buizen met kwaliteitsstandaard Alloy 625 / W 2.4856 / UNS N06625