MVO - Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen komt in veel zaken bij ons naar voren. Wij proberen de voetafdruk die wij achterlaten zoveel mogelijk te beperken en voor toekomstige generaties de wereld leefbaar te houden.

Dat houdt ook in dat wij onze kennis continue blijven updaten en proberen veranderingen, die bijdragen tot verbeteringen
verder door te voeren.
Duurzaamheid vind je bij ons terug in diverse zaken en werkwijzen.

Duurzame producten

Roestvast staal wordt nog niet duurzaam geproduceerd, maar is op zichzelf wel een duurzaam product met een lange levensduur, mits het op de juiste manier wordt toegepast en ingezet.

Onze verkoopafdeling zal dan ook altijd informeren naar de toepassing van een bepaald product, zodat het juiste advies kan worden gegeven. Daarmee voorkomen we immers dat materialen kortstondig meegaan en eerder vervangen moeten worden door bijv. corrosie of andere problemen die kunnen ontstaan bij verkeerd gebruik.

Zonnepanelen

Het dak van onze locatie aan de Bossekamp is in 2017 voorzien van 1.056 zonnepanelen. Met behulp van deze panelen reduceren wij onze CO2 uitstoot met 1.250.000 kilometers per jaar.

Groene stroom Paul Meijering Stainless Steel.jpg
Groene stroom van eigen bodem

Met onze zonnepanelen proberen we zoveel mogelijk ons verbruik van elektriciteit in te vullen.

Capaciteit die we tekort komen vullen we aan met Groene stroom | HollandseWind met Milieukeur. Zowel onze locatie aan de Bossekamp als aan het Van Voordenpark maken gebruik van de toelevering van groene stroom.

Ook hiermee dragen we bij aan een beter milieu.

Recycling

Met onze roestvast staal outlet Inoxdeals.com dragen wij bij aan het recyclen van materialen. Restant partijen en overproducties kunnen namelijk prima worden ingezet voor een volgende toepassing. Geproduceerde batches zijn immers al gemaakt en door deze te hergebruiken, wordt er geen nieuwe CO2 meer uitgestoten.

Voor onze klanten is de outlet zeker interessant, aangezien we hier ook andere prijzen hanteren. Bij Inoxdeals krijg je meer rvs voor minder euro’s en draag je bij aan een beter milieu door gebruikte materialen opnieuw in te zetten.

 

                   Een beter milieu        Wereldwijde levering        Goedkoper inkopen

Linkedin HVO100 diesel Paul Meijering.jpg
Transport

Wat is HVO diesel? HVO diesel staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil. De primaire grondstof in deze brandstof is van plantaardige afkomst. HVO100 wordt ook deels gemaakt van afval en residuen die een alternatieve oplossing bieden aan het gebruik van afval uit de landbouw. Kies je voor HVO100, dan draag je bij aan een vermindering van 50% tot 90% in CO2 uitstoot. 

Waarom wij HVO100 diesel tanken?

Zowel onze vrachtwagens als personenauto's rijden op HVO 100 duurzame diesel. Een aanzienlijk deel van de personenauto’s zijn al volledig elektrisch of hybride. Het opladen van de elektrische auto’s kan bij ons op beide bedrijfslocaties.

Een vermindering van CO₂ uitstoot tot 90%. Dit is afhankelijk van de gebruikte primaire materialen tijdens de productie over het gehele traject, van put tot wiel. We kunnen enkel HVO100 tanken, vermengen of afwisselen met andere gebruikelijke diesel. Onderweg bijtanken geeft dus geen problemen voor ons transport.

 

 

Verpakkingsmaterialen en afval

Alle verpakkingsmaterialen die wij binnen krijgen met leveringen, worden door ons hergebruikt. Planken, dozen,
(kartonnen)pallets – alles is bruikbaar om producten te verpakken voor verzending.

Vanaf het opstarten van ons bedrijf hebben wij gebruikte dozen ingekocht om onze bestellingen te verpakken. Om onze bestellingen goed te kunnen verpakken maken wij ook gebruik van BIO noppenfolie (100% gerecycled) en omsnoerband van gerecycled plastic.

Schroot wat afkomstig is van onze bewerkingen wordt vanzelfsprekend verzameld en naar een vaste afnemer voor metaalrecycling gebracht.

                             Krat                                     Verpakkingsmateriaal

LED verlichting

Beide bedrijfslocaties zijn voorzien van LED verlichting.

LED heeft als groot voordeel dat de lichtopbrengst veel hoger is met minder verbruik en zorgt dus voor een besparing op onze energiekosten. De levensduur van LED verlichting is langer en de lampen worden minder warm.

Na werktijd wordt bij ons alle verlichting automatisch uitgeschakeld en worden er niet onnodig ruimtes verlicht. Hiermee besparen we aanzienlijk op onze energiekosten; en vanzelfsprekend is dit beter voor het milieu.

N2 Genereator.jpg
Zelf stikstof genereren

Voor het bedienen van zowel de buislaser als beide platenlasers gebruiken wij stikstof op onze afdeling maatwerk. Deze stikstof maken wij zelf m.b.v. een stikstofgeneratoren van Airtech Stickstoff GmbH.

Wij hebben dus altijd stikstof beschikbaar en hoeven geen bestellingen hiervoor te doen bij leveranciers, die vervolgens transport moeten regelen om de stikstof bij ons af te leveren en weer CO2 uitstoten bij het transport.

Kleine bijdragen die ook meehelpen

Werkmeubels in onze magazijnen worden door ons zelf gemaakt van materialen uit restant partijen.
In onze bedrijfskantine wordt op maat lunch geserveerd en worden overschotten zoveel mogelijk beperkt, waardoor voedsel niet wordt verspild.
Blikjes en koffiebekers worden ingezameld en naar een recycle punt gebracht.