Sourcing van bijzondere kwaliteiten

Een van de grootste scheepswerven in Europa heeft bij ons het verzoek neergelegd om op zoek te gaan naar een speciaal product met een strakke levertijd. Wij zijn direct aan de slag gegaan voor het leveren van de bijzondere kwaliteit 254SMO voor een noodreparatie van een ferry. Dit is een super austenitisch roestvrij staal soort met een extreem hoge weerstand tegen zowel uniforme als plaatselijke corrosie, wat speciaal ontwikkeld is voor de olie- en gas, pulp- en papier en maritime industrie.

Marc van Herwijnen

Een gedegen aanpak, daar ga ik voor

Neem contact op
CustomerProjectMarcvHerwijn.jpg
Snelle levertijd

We hebben zowel buizen als fittingen geleverd:
Lasbocht 45° ASTM A-403, gelast LR 406.40 x 12.70 16" SCH80S XS 4 stuks
Lasbocht 90° ASTM A-403, gelast LR 406.40 x 12.70 16" SCH80S XS 2 stuks
Gelaste leidingbuis ASTM A-358, gegloeid 406.40 x 12.70 16" SCH40/80S XS 4.42 meter

 

Het bijzondere aan deze afmetingen is dat het een grote diameter heeft en een behoorlijke wanddikte. Daarnaast is het uniek in de markt om deze producten zo snel te kunnen leveren. Het betreft namelijk een niche product waar weinig vraag voor is en dus weinig voorradig is.

Naast de vraag naar een bijzondere product was ook de levertijd van belang. Binnen een periode van 3 weken wilde de klant de levering binnen hebben. Dankzij een uitstekende logistiek en onze expertise in sourcing hebben wij binnen 2 weken het product bij de klant afgeleverd.

Een gedegen aanpak

Direct na de aanvraag gaan wij aan de slag. We proberen altijd om het offertetraject zo snel mogelijk af te handelen. Zo houden we genoeg tijd over voor levering. Hierdoor blijven de kosten laag en kunnen we waarde voor de klant leveren. Door goed uit te vragen wat de klant wil en wat de verwachtingen zijn, kunnen we dit goed managen. 

In mijn rol zorg ik ervoor dat onze logistieke afdeling alle benodigde documenten heeft, zodat we de levering op tijd kunnen verzorgen. Zodra alles hier binnenkomt, doet ons magazijn de ingangscontrole en worden de normen extra goed gecontroleerd. Onze afdeling certificaten bekijkt of het materiaal overeenkomt met de certificaten. Zodra alles in orde is kunnen we de order verzenden naar de klant. 

Door kritisch naar de behoeften van onze klanten te luisteren kunnen wij meedenken in het hele proces: van inkoop tot toepassing van materialen.
Tevreden klant

Een week eerder leveren, iets waar de klant zeer blij mee was. Het betreft één van de grootste scheepswerven met zo’n 3000 medewerkers. De werkdruk nam hierdoor aanzienlijk af. Ze waren daardoor extreem goed geholpen. Zelfs zo goed, dat we het vertrouwen gekregen hebben om een nog grotere order te leveren. 

casessourcingqualitiesPaulM.jpg

CasesSourcingSpecialQualPMeijering4.jpg

CasesSourcingSpecialQualPMeijering2.jpg

CasesSourcingSpecialQualPMeijering3.jpg (1)

Marc van Herwijnen

Een gedegen aanpak, daar ga ik voor

Neem contact op
Fotolux_Marc van Herwijnen_14-03-2023_1.png
Marc van Herwijnen Verkoop export