Chemische analyse

Wilt u graag weten wat de samenstelling is van een bepaald metaal?

De precieze analyse van RVS soorten zoals buizen, platen, coils, band, staf en andere componenten kunnen wij tegen een vergoeding voor u uitvoeren. Via een chemische analyse kunnen wij de exacte samenstelling voor u onderzoeken. Dit doen wij met behulp van een PMI Master Spectrometer.

 

Vragen over chemische analyse?

Ad van den Akker helpt u graag op weg.

Direct contact?
ChemicalAnalysesPaulMeijeringPMI6.jpg
PMI Master Pro II spectrometer

Met behulp van deze optische emissie spectrometer kunnen wij op een precieze en betrouwbare manier de samenstelling van bepaalde metalen artikelen voor u analyseren. Zo kunt u met zekerheid beoordelen of een metaalsoort voldoet aan wettelijke normen. 

Bij binnenkomst van producten worden materialen, zoals buizen en flenzen, altijd geanalyseerd met behulp van een Hitachi Vulcan. Wanneer de Vulcan niet voldoende uitsluitsel kan geven gebruiken we de PMI master Pro voor een extra nauwkeurige analyse. 

Onze ingangscontrole voeren wij uit met deze spectrometer. Ook het herwaarmerken van uw artikelen is mogelijk.

Antyhony Bagen HHA Vulvan Hitachi
HHA Vulcan - Hitachi

De Hitachi Vulcan wordt eveneens gebruikt om een materiaalanalyse te doen bij binnenkomsten (kwaliteitscontrole) en bij eventuele klachten van klanten op geleverde materialen. Wanneer de Vulcan niet voldoende uitsluitsel kan geven, wordt de PMI Pro spectrometer ingezet. Deze geeft een nog nauwkeuriger resultaat, zodat de juiste samenstelling kan worden vastgesteld.

Meten is weten!

Vanaf 2017 werkt Paul Meijering Metalen met 5 handheld LIBS analysers: 3 Vulcan Smart Libs analysers en 2 Vulcan Expert Libs Analysers.

Deze handheld analysers zijn vrij van de wettelijke beperkingen die gewoonlijk samengaan met x-ray systemen. De vulcan werkt namelijk met een laser als bron.

De Vulcan is een uitstekende tool voor het afhandelen van inspecties van binnengekomen materialen, werkt snel (ca. 2 seconden voor een analyse) en is zeer gebruiksvriendelijk. Analyses kunnen voorzien worden van een foto van het geteste materiaal en direct naar de juiste contactpersoon verzonden worden.

Header Chemische Analyse Paul Meijering Maatwerk 2.jpg

ChemicalAnalysesPaulMeijeringPMI21122020.jpg

ChemicalAnalysesPaulMeijeringPMI7.jpg

ChemicalAnalysesPaulMeijeringPMI9.jpg

Vragen over chemische analyse?

Ad van den Akker helpt u graag op weg.

Direct contact?
Fotolux_Ad van den Akker_14-03-2023_1.png
Ad van den Akker Magazijnchef beide locaties