Lasersnijden buizen

De BLM 3D LT8.20 fiber buislaser heeft het grootste werkbereik voor het lasersnijden van buizen en heeft een 4 kW laserbron.

Het lasersnijden van buizen doen wij specifiek op maat voor u.
Met onze BLM 3D LT8.20 buislaser bewerken wij snel en accuraat uw materialen met een maximale kwaliteit. Onze experts zorgen ervoor dat de machine uw materialen (in een 3D modus) snijdt op de juiste lengte en voorziet van de bewerkingen die u wenst. Nabewerkingen zoals boren en ponsen zijn dankzij een sublieme afwerking niet nodig. Snijstof wordt automatisch verwijderd, zodat het snijwerk volledig schoon uit de machine komt.

Onze maatwerk afdeling geeft u graag meer informatie over alle bewerkingsmogelijkheden.

 

Vragen over het snijden van buizen?

Renso Strating helpt u graag op weg.

Direct contact
BLM 3D LT8.20 fiber buislaser

Met onze geavanceerde BLM 3D LT8.20 fiber buislaser zijn vele bewerkingen mogelijk en zijn wij productief in grote en kleine series

Om grote series snel te kunnen snijden, worden de buizen zonder onderbreking achter elkaar geladen. Komt er een spoedopdracht tussendoor, dan kun je de twee laadunits naar de gewenste situatie in een handomdraai aanpassen. De lopende serie wordt direct daarna weer opgepakt door de machine.
Bij kleine series en frequente productiewisselingen, configureert de machine zichzelf automatisch zodat er continu, zonder onderbrekingen, kan worden geproduceerd.

Klik op de afbeelding links en bekijk de video.

Technische specificaties bewerkingen

Onze BLM 3D fiber LT8.20 buizenlaser kan de volgende diameters bewerken op een maximale lengte van 6500mm. 

3D Modellen die met externe CAD zijn gemaakt kunnen worden geïmporteerd in STEP-, JGES-, XT- en zelfs IFC-formaten. Verkoop kan alleen STEP inlezen.

Profielbuizen:
diameter van 12 - 200 mm
Ronde buizen:
diameter van 12 - 240 mm
Snijdikte:
8 mm
Automatische aan- en afvoer van materialen. Wij lasersnijden uitsluitend RVS.
Procesoptimalisatie

Besparing begint met het materiaal. Door zoveel mogelijk stukken uit een buis te nesten, besparen wij optimaal op het materiaal en blijft het uiteindelijke snijafval beperkt.
Productie wisselingen zonder aanpassingen - Wanneer het product verandert hoeft de lader niet telkens handmatig bedient te worden. Met een laadcapaciteit van 5.000 kg werkt de machine gedurende lange tijd volledig autonoom. Het laden van de bundels gebeurt snel en zonder vastlopen, waarbij de buisoriëntatie intact blijft.

BLM Buislaser Paul Meijering Stainless Steel  BLM buislaser Paul Meijering Maatwerk  Lasersnijwerk Paul Meijering Maatwerk

 

Bespaar tijd en materiaal

Dankzij de dynamische nesting, bepaalt LT8.20 de volgorde van de onderdelen die uit de buis moeten worden gesneden, om het snijafval aan het einde van de buis tot een minimum te beperken en het lossen te vergemakkelijken en te versnellen.

Voorzien van ArTube en ProTube CAD/CAM software voor het tekenen, manipuleren en ontwerpen van buisvormige producten. Van idee naar onderdelen programma in een paar eenvoudige klikken. ProTube levert betrouwbare offertes en stelt u in staat om de beste productiestrategie te bepalen voor zowel losse onderdelen als complete productiebatches. Controleert tevens de systeem-informatie, het werk in uitvoering en de geschatte opleveringstijd.

BLM buislaser software Paul Meijering Maatwerk  BLM buislaser Paul Meijering Maatwerk  BLM buislaser Paul Meijering Maatwerk 

Active Scan en Active Weld

Active Scan is een optisch meetsysteem dat gebruik maakt van real-time compensatie om axiale fouten die ontstaan door onregelmatig gevormde buizen of profielen tegen te gaan. Active Weld detecteert de positie van de lasnaad aan de buiten- of binnenkant en herpositioneert de buis zodat de lasnaad altijd op de geprogrammeerde positie ligt.

LT8.20 Buislaser scherm Paul Meijering.jpg

BLM LT8.20 Buislaser Paul Meijering Jan-Willem detail.jpg

B332CLASER.jpg (1)

BLM LT8.20 Buislaser Paul Meijering buis gesneden.jpg

BLM LT8.20 Buislaser Paul Meijering Jan-Willem detail 1.jpg

Vragen over het snijden van buizen?

Renso Strating helpt u graag op weg.

Direct contact
Fotolux_Renso Strating_14-03-2023_1.png
Renso Strating Verkoop maatwerk