Quality Assurance

Quality Assurance afdeling

Paul Meijering heeft een QA afdeling, hier worden alle klachten van de klanten doorgenomen en opgelost. Dankzij de korte lijnen worden de problemen snel aangepakt. De QA afdeling werkt nauw samen met de verkoop. Als er problemen ontstaan kan er gelijk besproken hoe de klacht het best wordt behandeld. Daarnaast wordt er samengewerkt met inkoop, want ingekochte producten moeten ook gecontroleerd worden. Als er dingen geconstateerd worden, worden deze besproken en de leverancier op de hoogte gesteld. Bij de aflevering van een volgende inkoopopdracht wordt dan gecontroleerd of de aanpassingen doorgevoerd zijn.

Sten Stolzenbach

"Kwaliteit is uitsluiten van toeval"

Neem contact op
DSC02339.JPG
ISO 9001:2015

Jaarlijks vernieuwen wij ons ISO certificaat, dit wordt getoetst d.m.v. interne en externe audits. Ieder jaar voeren we twee interne audits uit om ons managementsysteem te beoordelen. Deze audits worden uitgevoerd door Adviesbureau Kleemans, dat ons tools en begeleiding biedt om de toetsing zo effectief mogelijk uit te voeren.  In de toekomst, wanneer de QA-afdeling voldoende ervaring heeft opgebouwd, zullen we deze taak zelfstandig uitvoeren.

Audits

De externe audits, worden uitgevoerd door Lloyds. In principe worden dezelfde aspecten getoetst als bij een interne inspectie, maar de uitkomst van de externe inspectie is doorslaggevend. Als de inspectie goed is gekeurd wordt het ISO certificaat voor een jaar vernieuwd.

LRQA Certified
Voor het oplossen van klachten gebruiken wij het programma Pro-aQt. Hiermee kunnen alle gegevens in het programma worden opgeslagen en kan worden bijgehouden hoeveel klachten er elke maand binnenkomen, waar de klacht over gaat en waar het is mis gegaan. Met deze feedback kunnen we dan fouten in de toekomst voorkomen

 

Meetapparatuur

Om ervoor te zorgen dat de materialen die in onze voorraad opgeslagen liggen voldoen aan de vereiste normen, worden deze bij binnenkomst gecontroleerd. Naast optische controle (uiterlijk - stempeling – chargegegevens) wordt het materiaal ook nagemeten.

Deze metingen voeren we uit met diverse meetinstrumenten:

-(digitale) schuifmaten voor o.a. buitendiameter, breedte en dikte
-ultrasoon diktemeter voor de wanddikte van buizen
-Vulcan handheld analyser voor controle van kwaliteit (304 – 316 - 310 – 321 – enz.)

Naast meetinstrumenten die gebruikt worden voor dagelijkse metingen door magazijnmedewerkers hebben we o.a. nog een Hitachi PMI master pro en een optische emissie spectrometer tot onze beschikking.
Bij ons geldt: Meten = Weten en vertrouwen is goed, controleren is beter.

 

DSC02327.JPG
QA Manager

Sten Stolzenbach is de QA Manager bij Paul Meijering. Hij is begonnen in het magazijn als orderpicker, daarna doorgegroeid naar de logistieke afdeling. Sinds december 2022 is hij QA Manager. Sten is uitermate geschikt voor deze functie omdat hij kennis heeft van alle producten, alle bedrijfsprocessen kent en in oplossingen kan denken. Sten is een mensen mens, hij heeft met iedereen een goed contact.

Sten Stolzenbach

"Kwaliteit is uitsluiten van toeval"

Neem contact op
Fotolux_Sten Stolzenbach_14-03-2023_1.png
Sten Stolzenbach Kwaliteitsmanager | Logistiek