streeballmasters_Paul_Meijering.jpg
Terug naar overzicht

Winter tour SBM

Winter tour SBM

maandag 16 oktober 2017

De 3x3 Streetball Masters winter tour ging van start op zaterdag 14 oktober 2017 in ons magazijn in Zaltbommel. Als officiële sponsor van de Nederlandse mannen en vrouwen vonden wij het geweldig om onze bedrijfslocatie hiervoor in te zetten.

Dynamisch, spectaculair, urban en innovatief! 3x3 basketball is geïnspireerd door verschillende vormen van streetball, een variant van het reguliere basketball dat ontstaan is op de pleintjes in de Verenigde Staten. Inmiddels is 3x3 basketball dé grootste urban teamsport ter wereld met wereldwijd meer dan 250 miljoen beoefenaars!

1 basket, 2 teams en 3 spelers
Eén van de grootste krachten van 3x3 basketball is de toegankelijkheid, het kan door iedereen gespeeld worden (mannen, vrouwen, jongens, meisjes, valide, invalide) zowel op recreatief als professioneel niveau. Daarnaast zijn de toegepaste regels (link 3x3 regels) en de vereiste capaciteit ook erg toegankelijk. Alles wat je nodig hebt is 1 basket, 2 teams en 3 spelers per team op een half basketball court. “3x3 easy as 1,2,3!”.

    

  

Het werd een geslaagd evenement met deelnemers verdeeld over 28 teams. Vincent Krieger (ambassadeur van Streetball) entertainde, samen met DJ Stayfan, het publiek en de deelnemers.

Meer weten over 3x3 of 5x5 basketball? Bezoek dan de website van de NBB.