3x3basketballPaulMeijeringStainless.jpeg
Terug naar overzicht

Support 3x3 basketballers

Support 3x3 basketballers

maandag 26 februari 2018

TEAM KPN Sportfonds en Paul Meijering Stainless Steel gaan in 2018 de Orange Lions 3x3 ondersteunen. Tijdens Streetball Masters Utrecht werden afgelopen zondag de handtekeningen gezet onder de contracten tussen beide partijen en de NBB.

Paul Meijering Stainless Steel verlengt zijn partnership met de Nederlandse Basketball Bond en zal de Orange Lions 3x3 ook in 2018 steunen. De sponsor van de 3x3 mannen kijkt terug op een uiterst succesvol jaar, waarbij 3x3 basketball vol in de schijnwerpers stond tijdens het Europees Kampioenschap op het Museumplein in Amsterdam. Een ander hoogtepunt was de zilveren WK-medaille van de Orange Lions bij de FIBA World Cup in Frankrijk. 

 

Paul Meijering is al een aantal jaren een belangrijke partner voor het top basketball in Nederland. Behalve ondersteuner van het 3x3 programma aan de mannenkant is de leverancier van roestvast stalen producten ook hoofdsponsor van de Orange Lions in het traditionele vijf-tegen-vijf basketball. Maar Paul Meijering wil meer: “Sporten moet voor iedereen mogelijk zijn, en als wij daaraan kunnen bijdragen, dan doen we dat graag. In wat voor vorm dan ook”, aldus directeur Paul Meijering.

Logistiek partner
Daarom wordt Paul Meijering Official Logistics Partner van Streetball Masters, de al jaren succesvolle 3x3 Tour van de Nederlandse Basketball Bond én inmiddels de grootste tour van Europa. Dat betekent dat het bedrijf alle materialen die nodig zijn voor het organiseren van Streetball Masters toernooien in zijn loodsen gaat opslaan. Ook het transport van de materialen van de fabriek naar de SBM-locaties wordt voortaan door Paul Meijering verzorgd.

Snelle groei
Er is geen sport ter wereld die aan zo’n snelle opmars bezig is als 3x3 basketball. De korte wedstrijden tussen twee teams van vier spelers (drie in het veld en één wissel) op een half veld met één basket passen helemaal in de huidige tijdgeest. 3x3 is snel, dynamisch en spectaculair. En het wordt gespeeld op de meest fraaie buitenlocaties, waardoor iedereen het kan zien. Nederland heeft van begin af aan voorop gelopen in de ontwikkeling van deze jonge basketbaltak. De Streetball Masters Tour, met indoor- en outdoor toernooien op locaties verspreid door heel Nederland, is inmiddels de grootste 3x3 tour van Europa. En in 2015 werd de Nederlandse Basketball Bond onderscheiden als meest actieve federatie wereldwijd in 3x3 basketball.

Positie behouden
De Nederlandse selecties zijn al jaren internationaal succesvol en nemen structureel hoge posities in op de wereldranglijst. Met 2017 als voorlopig hoogtepunt, toen liefst vijf medailles op internationale titeltoernooien werden veroverd. Ook het Internationaal Olympisch Comité heeft de potentie van 3x3 herkend door het in 2020 aan het Olympisch programma toe te voegen. Des te belangrijker is het om de voorsprong die Nederland nog heeft in deze snel groeiende sport te behouden en daarom is de NBB zeer blij met de steun van TEAM KPN Sportfonds en Paul Meijering Stainless Steel.