fotolux_paul_meijering_2018v5.png
Terug naar overzicht

Doen wat een ander niet kan

Doen wat een ander niet kan

maandag 2 juli 2018

Daar horen een aantal vaste waarden bij zoals eigenzinnig ondernemen, gedrevenheid, focus op service, zorgen voor je medewerkers en het familiebedrijf.

Eigenzinnig ondernemen

'Wij willen vooral dat doen, dat andere leveranciers denken dat ze doen', vertelt Paul Meijering. 'We leveren producten die anderen niet leveren en doen dat vooral snel en zorgvuldig. Daarvoor beschikken we altijd over een ruime voorraad. Ook zullen we vanaf september 2018 a.s. RVS halffabricaten bewerken voor klanten in ons nieuwe snijbedrijf (Paul Meijering Maatwerk). We houden de voorraad van onze klanten altijd in de gaten, zodat we bij een naderend tekort snel kunnen aanvullen.'

Druk vertalen naar gedrevenheid

Voorop willen lopen is volgens Meijering niet altijd gemakkelijk. 'Een sterke groei volhouden brengt extra druk met zich mee, maar dat geeft tegelijkertijd een extra prikkeling. Bij ons leidt die druk steeds opnieuw tot een extra stuk gedrevenheid en het verzinnen van nieuwe uitdagingen. Innoveren is een must, maar ook erg leuk en uitdagend. Daarom investeren wij daarin steeds door. Zo hebben we bijvoorbeeld kort geleden een nieuwe kwaliteit nikkellegering ingevoerd.'

Focus op service

Paul Meijering Metalen richt zich continue op optimalisering van haar service. 'We hebben een betrouwbare en degelijke klantenkring en die is ons veel waard. Onze service is daarom een kwestie van 'U vraagt, wij draaien'. Als je immers trouw blijft aan de klant, blijft hij trouw aan jou en dat is de beste basis voor samenwerking. Meedenken en snel schakelen zijn dan ook de focus in onze service, net als kwaliteitsoverleg met de klant; die moet immers weten wat haalbaar is en wat niet. Ook vinden wij dat je afspraken alleen moet maken als je ze kunt nakomen en die zijn het beste als je eerlijk en direct bent.'

 

lasersnijden rvs plaat Paul Meijering 

Zorg voor onze medewerkers

Paul Meijering investeert ook veel in zijn personeel. 'Alleen als je goed voor je mensen zorgt zijn die bereid om over hun schaduw heen te stappen. Mensen met capaciteiten vind ik belangrijker dan mensen met alleen goede papieren. Bij ons krijgen medewerkers voldoende mogelijkheden om zich te ontwikkelen en fouten zien we vooral als leermoment. Ik schuif regelmatig met posities; het immers belangrijk dat je de juiste man op de juiste plek zet.'

Familiebedrijf

Paul merkte pas echt dat hij terecht in zichzelf kon geloven toen hij net voor zichzelf was begonnen. 'Ik weet inmiddels wat ik kan en doe nooit was 'normaal' is, maar wat het beste is voor mijn bedrijf en mijn klanten. Die mentaliteit probeer ik ook op mijn zoon en dochter over te dragen, als potentiele bedrijfsopvolgers. Als het aan mij ligt blijft dit bedrijf een klassiek familiebedrijf. Overigens zou het niet zijn wat het nu is zonder mijn echtgenote Conny. Haar heb ik voorzichtig in het bedrijf geloodst, maar nu kan het niet meer zonder haar. Samen met haar en mijn team van professionals blijven we ons dagelijks inzetten voor iedere bestaande en nieuwe klant.'

Artikel: Rogier van Lith

BusinessMedia….4All / IN2 Maas & Waal juni 2018