Fiba-3x3-basketball-olympic.jpg
Terug naar overzicht

3x3 Basketball Olympische Spelen

3x3 Basketball Olympische Spelen

maandag 6 mei 2019

Het Nederlandse basketball wil dolgraag zijn opwachting maken bij de Olympische Spelen in Tokyo, waar 3x3 basketball voor het eerst op het olympische programma staat. In die ambitie krijgen de nationale 3x3 selecties steun van Paul Meijering Stainless Steel. Wij hebben ons dan ook als partner verbonden aan de ‘Road to Tokyo’.

Nederland kan op basketbalgebied historie schrijven als het erin slaagt de 3x3 selecties in Tokyo te krijgen. Het zou dan voor het eerst zijn dat het Nederlandse (valide) basketball vertegenwoordigd is op de Olympische Spelen. De Road to Tokyo is bepaald geen gladde asfaltweg, maar een lastige route vol met obstakels. Waar overigens de hele Nederlandse 3x3 gemeenschap invloed op kan uitoefenen door al spelend op de Streetball Masters Tour, Women’s 3x3 League en 3x3 Pro League punten voor de internationale federation ranking te verdienen. Deze ranking kan Nederland aan olympische deelname helpen, maar ook de prestaties op de grote toernooien die er aan zitten te komen, zoals de FIBA 3x3 World Cup die van 18 t/m 23 juni in Amsterdam wordt gehouden, dragen hun steentje bij. Een andere manier om te kwalificeren is via een van de twee Olympische kwalificatietoernooien.

 

3x3 basketball sponsor Paul Meijering  3x3 selecties basketball bezoeken Paul Meijering 

Simone Volmer-van den Biggelaar, algemeen directeur van de NBB en Paul Meijering, tekenen het sponsorcontract * 3x3 selecties op bezoek bij Paul Meijering.

Een impressie van de ondertekening en het bezoek van de 3x3 selecties is te zien op ons YouTube kanaal.

 

Meer lezen hierover? Kijk op de site van de NBB.

 

Binnenkort op onze site meer informatie over de Pro-League tour die op 15 en 16 juni a.s. wordt gespeeld in ons magazijn in Zaltbommel.