3X3 Unites Utrecht Challenger - TeamNL Tokyo 2020.jpeg
Terug naar overzicht

FIBA 3X3 basketball challenger

FIBA 3X3 basketball challenger

donderdag 12 augustus 2021

FIBA 3X3 UNITES Utrecht Challenger 2021 komt naar Nederland. Nederlandse Olympiërs 3X3 basketball te bewonderen op het Jaarbeursplein in Utrecht op 19 en 20 september.

Na het succes van het 3X3 Basketball op de Olympische Spelen in Tokyo, komen de beste spelers ter wereld - inclusief de Orange Lions - nu naar Utrecht. Op 19 en 20 september organiseert 3X3 Unites een FIBA Challenger in een uniek 3X3 stadion, waar alle bezoekers dankzij een eigen skybox geheel COVID-proof van 3X3 op het hoogste niveau kunnen genieten. Kaartverkoop start vrijdag 13 augustus.

Het Jaarbeursplein in Utrecht is het derde weekend van september het toneel van de 3X3 Unites Utrecht Challenger. De afsluiter van een zomer vol 3X3! De zomer begon in juni met de 3X3 Street League voor deelnemers uit het hele land. Gevolgd door de 3X3NL Tour en 3X3 PRO Cups.

De winnaars van de 3X3 Pro Cups krijgen de kans zich in Utrecht te meten met de wereldtop, waaronder de Olympische mannen van TeamNL. Precies zoals het in 3X3 werkt: van de straat naar de wereldtop.
Captain van TeamNL, Dimeo van der Horst, is verheugd dat hij met zijn Team Amsterdam eindelijk weer live het Nederlandse publiek mag gaan vermaken. ‘De afgelopen jaren hebben we over de hele wereldtoernooien gespeeld om ons voor te bereiden op de Olympische Spelen van Tokyo met een 5e plaats als resultaat. We hebben als team veel stappen gemaakt en hebben zin om in een vol stadion in Utrecht te laten zien waar we toe in staat zijn.’

FIBA 3X3 basketball challenger 2021 Paul Meijering  3X3 Unites Challenger Utrecht Paul Meijering

Paul Meijering Stainless Steel is hoofdsponsor van de FIBA 3X3 UNITES Challenger Utrecht 2021

Het hoofdsponsorship is een volgende stap in de samenwerking tussen Paul Meijering Stainless Steel en 3X3 Unites. Die al eerder samenwerkten aan de Nederlandse 3X3 PRO League in 2019. 

 

ONDERNEMERSCHAP

Sinds de 3X3 PRO League 2019 delen Paul Meijering Stainless Steel en 3X3 Unites de ambitie een uniek internationaal 3X3 evenement in Nederland te organiseren. “In alles wat we doen proberen we jongeren en 3X3 spelers perspectief te bieden en hun ondernemerschap aan te wakkeren. Topsport speelt hierin een belangrijke rol.” zegt Mark Schuurman, medeoprichter van 3X3 Unites. “Jongeren zien het perspectief voor ontwikkeling door dit evenement en vinden hierin hun volgende uitdaging. De ene wordt geïnspireerd als speler, de andere als medeorganisator van dit evenement. Paul gelooft in hetgeen we met 3X3 als middel voor ontwikkeling willen realiseren. Wij zijn Paul en zijn vrouw Conny enorm dankbaar voor hun vertrouwen in 3X3 Unites.”

Na in 2020 zelf het unieke stadion van Sportworx ervaren te hebben tijdens King of Court 2020 besloten Paul Meijering Stainless Steel en 3X3 Unites dat in 2021 dit dé veilige en unieke locatie moest worden om hun ambitie te realiseren. Op 19 en 20 september kunnen alle basketballiefhebbers uit Nederland hiervan genieten. 

Meer weten over de FIBA 3x3 basketball challenger? Bekijk hier het laatste nieuws.