Anthony Bagen Paul Meijering 1.jpg
Terug naar overzicht

Even voorstellen Anthony Bagen

Even voorstellen Anthony Bagen

donderdag 26 januari 2023

Zorgen dat je verkoopteam lekker aan de slag kan. Goed inkopen is daar onlosmakelijk aan verbonden. Maak kennis met Anthony Bagen - hoofd inkoop.

Wie is Anthony?

Onze inkoper Anthony Bagen is 35 jaar werkzaam in de metaal branche. Ooit begonnen bij MCB toen hij 23 was en na 5 jaar naar een kleine handelaar gegaan. Vervolgens terug naar MCB om rvs staf te gaan inkopen. Het sprak hem aan dat rvs van een hoger segment is dan staal.

Hoelang ben je werkzaam bij Paul Meijering Metalen bv?

Anthony werkt 12 jaar bij Meijering en elke dag gaat hij met plezier naar zijn werk. Meijering is misschien een kleiner bedrijf vergeleken met MCB, maar je hebt er korte lijnen. Hij krijgt hier veel vrijheid om zijn werk te doen en dat vindt hij prettig.

Anthony Bagen inkoper bij Paul Meijering  Fittingen Paul Meijering Stainless Steel 

Waar koopt Anthony zijn producten in?

De landen die Anthony het meest aanspreken zijn India, China, Korea, Maleisië en natuurlijk landen in Europa. Hij vindt de samenwerking met de Indiase bedrijven het prettigste, omdat die bedrijven meegaand en oplossend zijn. De service die zij bieden is zeer goed.
Landen zoals China en Maleisië zijn ook goede landen om in te kopen. Echter door de anti-dumping regels wordt het lastiger gemaakt. Waarop hij op reageert: “Dat is de kunst in deze business, je moet goed zoeken. Alle wegen leiden naar Rome”

Goede inkoopcondities

Anthony let vooral op  3 dingen: kwaliteit, ISO, PED certificaten of andere goedkeuringen (approvals) en als laatste op de prijs. De kwaliteit van het product is niet alleen belangrijk, wat ook belangrijk is om te kijken waar het product vandaan komt. Als een bedrijf uit India vertelt dat ze een goede kwaliteit producten hebben, maar ze kunnen de productie niet aan, dan gaat het vaak mis.

Dus hoe een bedrijf opereert is ook zeker van belang. Ze kunnen een mooie website en folders laten zien, maar als je in de productiehal komt en het is een “puinhoop”, daar wil je niet inkopen.

Tijdens corona heeft een bedrijf Paul Meijering benaderd om fittingen te verkopen. Anthony vroeg om een filmpje van het hele bedrijf inclusief productie en faciliteiten. Vanwege de Covid-19 pandemie kon hij dit bedrijf immers niet bezoeken. Bij het bekijken van de video zag hij hoe slecht de onderneming georganiseerd was, terwijl ze wel alle certificaten hadden. Om die reden gingen de zaken niet door.

 

Leuke anecdote
In de begin periode dat hij bij Meijering werkte heeft hij eens teveel gekocht van een incourante maat, typefoutje zullen we maar zeggen. Paul zei “hier worden we niet echt zenuwachtig van” en na enkele maanden was alles verkocht met dank aan wat extra inspanning van de afdeling verkoop.

 

Veranderingen en vernieuwingen binnen de inkoopafdeling

Anthony is het meest trots op 2 dingen.

Ten eerste is het automatiseringproces wat hij doorgevoerd heeft. Er wordt gewerkt met geavanceerde software van Slimstock waarin ze alle gegevens bekijken. Die worden in een Excel bestand geplaatst waar alles gemakkelijk en snel kan worden vergeleken. Vervolgens bepalen ze bij welke leverancier ze gaan inkopen en daarna kunnen ze de orders vanuit Excel terug inlezen in het ERP systeem.

Henriette Aarts Anthony Bagen Paul Meijering Stainless Steel  Henriëtte en Anthony in overleg

Ten tweede is Anthony trots dat hij met Henriëtte Aarts samen de inkoopafdeling kan runnen.

De afdeling bestond eerst uit 3 personen, maar nu uit 2. In het begin was het lastig omdat je gewend was een goede collega erbij te hebben, maar nu loopt het goed. Henriëtte en Anthony helpen elkaar en vullen elkaar goed aan, zeker als het gaat om zaken als anti-dumping en safeguard quota’s.

Met elkaar samenwerken is dus echt noodzakelijk. Op dit moment zijn we bezig een nieuwe collega, Marc van Herwijnen, in te werken zodat we weer iets meer lucht krijgen op de afdeling.

Grootste probleem bij het inkopen van rvs

De anti-dumping en de quota. Door die 2 complicaties wordt het helaas best lastig om in te kopen. Er moet veel onderzoek gedaan worden voordat er ingekocht wordt. We willen immers niet dat een inkooporder niet aankomt of enorm vertraagd, omdat de quota vol zitten.

Vrijheid en zelfstandigheid

Anthony krijgt genoeg vrijheid binnen het bedrijf. Hij is inmiddels een zeer ervaren inkoper en hij heeft laten zien dat hij zijn werk heel goed doet. Natuurlijk gebeurt het inkopen in overleg met de afdeling verkoop. Die afdeling weet immers het beste wat de behoeften van onze klanten zijn.

Anthony controleert flenzen in het magazijn

Hoe ben je de laatste jaren veranderd in je vak?

Volgens Anthony is dit best een lastige vraag om te beantwoorden. Hij is eigenlijk in hart en nieren een inkoper. Je moet een goed gevoel bij iets hebben. Na een opleiding bij Slimstock is het hem nog duidelijker geworden hoe  belangrijk de communicatie in de hele keten is. Dit was voor hem een eye-opener en heeft zijn werk positief veranderd.

Let je bij privé aankopen op dezelfde zaken als wanneer je zakelijk dingen inkoopt?

In het privé leven let hij ook op prijs kwaliteit verhouding. Ook zijn vrouw is hier alert op en zegt vaak dat niet altijd de prijs bepaalt of iets van goede kwaliteit is.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Een goede film kijken, liefst in het genre science-fiction. Ook een goede voetbalwedstrijd gaat hij niet uit de weg. Verder vindt hij lezen heel leuk maar neemt er te weinig tijd voor. Het laatste boek was Oorlog en Vrede van Tolstoj, een flinke pil, maar de moeite waard. En helaas nu weer heel actueel. Ook klussen in huis vind ik leuk, Sudoku’s oplossen en vrienden ontvangen om gezelschap-spellen mee te spelen.