Renso foto nieuws website.jpg
Terug naar overzicht

Maak kennis met Renso

Maak kennis met Renso

maandag 2 oktober 2023

Bijna iedereen in de rvs branche weet wel waar Paul Meijering voor staat en hoe ons team te werk gaat. Maar wie zitten er in dat team? Wil jij meer weten over Renso Strating? Lees hieronder een blog hierover.

Maak kennis met Renso

Renso Strating is geboren in Pamplona (Spanje) en verhuisde naar Nederland toen hij 5 jaar oud was. Renso is nu 28 jaar jong en woonachtig in Tiel. Inmiddels is hij 4 jaar werkzaam bij Paul Meijering en is hier terecht gekomen via collega Benny Boskamp (logistiek medewerker). Zij kenden elkaar van een werk-leertraject. Benny had een presentatie gegeven over Paul Meijering en trok gelijk de aandacht van Renso. Een week later kwam Renso kennismaken in Zaltbommel.

Het bezoek beviel hem zo goed dat hij in gesprek ging met Paul Meijering en kreeg de kans om direct te beginnen als verkoper bij de maatwerkafdeling. Echter vond hij dit te snel gaan, omdat hij nog geen ervaring had met sales en met de producten. Daarom is Renso gestart als machine operator en daarna doorgegroeid naar de verkoop na anderhalf jaar.   
Omdat de maatwerkafdeling net een jaar was gestart, kon Renso veel taken op zich nemen. Werk voorbereiden, de logistiek regelen van orders naar de hoofdlocatie en verkopen. Hij vond dit heel leerzaam om te doen, omdat hij op die manier de praktische kant van zijn werkzaamheden kon leren.

                   Renso en zijn vrouw   Renso en Benny Renso en Benny 

Hoe heeft Renso geleerd om te verkopen?

Renso heeft geen opleiding ervoor gevolgd, maar Ruud van de Mortel heeft hem alle kneepjes van het vak bijgebracht. Daarnaast heeft hij vaardigheden opgedaan tijdens de sales trainingen die worden aangeboden. Renso is een makkelijke prater en hij heeft er geen moeite mee om te communiceren met klanten.

Hij vindt verkopen echt leuk om te doen en merkt dat het met de jaren nog leuker wordt, want met de jaren leert hij de fijne kneepjes van het vak. Renso heeft ambities om door te groeien, maar zegt dat hij nu voornamelijk veel wil leren.   

                   

Wat is de vooruitgang van de maatwerkafdeling toen jij net startte en nu?

De vooruitgang is enorm volgens Renso, de afdeling is 5 jaar geleden begonnen met een machine van Bodor. Hij geeft aan dat om te starten dat het prima machines zijn, want ze zijn makkelijk in het gebruik. Maar door de groei van de afdeling was een machine niet genoeg , dus afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in nieuwe machines. Twee plaatlasers, een kantbank, een buislaser, diverse machines voor het finishen van producten en de automatisering van diverse processen. Er is al veel geïnvesteerd en de processen worden steeds beter ingeregeld.

Verder automatiseren houdt in: sneller kunnen offreren en machines besturen vanuit kantoor. Zo wordt het werk voor de verkopers eenvoudiger en wordt er efficiënter gewerkt in het magazijn.

Samen met businesspartner Fizor uit Utrecht worden de koppelingen van de systemen nu verder uitgewerkt.

Wat vind je leuker in je werk, het technische gedeelte of de verkoop? Waarom?

Renso zou niet blij worden van alleen maar verkopen, hij vindt namelijk de combinatie het leukst. Hij vindt het leuk omdat er meer denkwerk voor nodig is. Er moet gekeken worden naar de tekening, de behoefte van de klant en de werking van de programma’s. 

Nu wordt er een programma gebruikt dat een tekening helemaal kan ontleden tot elk moertje, boutje en schroefje. Dit is wel een grote verandering t.o.v. 5 jaar geleden, toen had de afdeling niet de beschikking over dergelijke programma’s. Dus zij wisten eigenlijk niet exact wat zij aan het bewerken waren tot het product gereed was. Dus het kon een onderdeel voor van alles zijn; je weet het nooit bij Paul Meijering 😉

                                                         Renso controleert materialen

 

Kun je een voorbeeld geven van een interessant project dat je hebt voltooid? Welke uitdagingen kwam je tegen en hoe heb je deze aangepakt?

Het project dat Renso het meest is bijgebleven is een project waar onderdelen geleverd moesten worden t.b.v. mobiele trappen die gebruikt worden op Schiphol. Om het project af te krijgen moesten ze gebruik maken van de kantbank, buislaser, platenlaser en de Timesaver. Zo konden alle machines in volop ingezet worden.

Dit was een mooie uitdaging, omdat de maatwerkafdeling moest bepalen of alles ging lukken. Om dit te kunnen realiseren werd uitvoerig gesproken met Ruud, Jan Willem (productie) en Renso. Na dit gesprek werd besloten dat de afdeling maatwerk dit project aan kon en werd een start gemaakt. Uiteindelijk zijn alle onderdelen bewerkt, ingepakt en geleverd.

 

Hoe bevallen de nieuwe aangeschafte machines?

Ze zijn heel blij met de nieuwe machines, zoals Renso zegt: ‘we zijn van een Fiatje naar een Lamborghini gegaan’. De nieuwe machines zijn een wereld van verschil, dit komt omdat deze machines in Europa gemaakt worden en merken zoals BLM en Bystronic al veel ervaring hebben met het produceren van dergelijke machines.

 

Hoe zie je de toekomst van maatwerk in rvs producten? Zijn er nieuwe trends of ontwikkelingen waar je enthousiast over bent?

De toekomst van maatwerk in rvs is de automatisering. Renso is op bezoek geweest bij Bystronic in Zwitserland en keek daar zijn ogen uit. Zelfs het pakken van de producten om naar de machines te brengen wordt gedaan door robots; het was een indrukkende en leerzame ervaring.

 

Hoe zie je de toekomst van de maatwerkafdeling voor je bij Paul Meijering?

Er zullen processen verder geautomatiseerd worden, zoals het opslagsysteem van de platen. Dit kan gekoppeld worden met de plaatlaser, een arm zou de plaat plakken, op de plaatlaser leggen en bewerkt worden. De instellingen worden vanuit het kantoor ingesteld en machines gaan vanzelf werken.

Echter zijn dit mooie toekomst plannen, nu moet de afdeling verder groeien. In de toekomst zal de afdeling ongetwijfeld worden uitgebreid met meer verkopers en productie medewerkers.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Renso houdt van de natuur, hij gaat graag met zijn camperbusje, zijn vrouw en hond op reis naar de mooiste plekken in Europa. Daarnaast is hij naar Zweden, Denemarken en Duitsland geweest en heeft hij plannen om naar Spanje te gaan.

Naast de natuur heeft Renso als hobby boulderen, nu doet hij dit binnen. Wie weet zien we hem over een paar jaar de Franse Alpen beklimmen, wij staan daar niet van te kijken namelijk.

                                                             Renso op vakantie