Digitaal samenwerken - EDI / SCSN

EDI / SCSN - digitaal samenwerken tussen bedrijven waar beide businesspartners de vruchten van plukken

Offertes aanvragen, alle ontvangen informatie verwerken en vervolgens eindeloos lange bestellingen invoeren in je bestelsysteem. Het kan allemaal veel eenvoudiger én leuker! Wij voeren de ketenintegratie verder door.

Bjorn Pippel

Ik vertel je graag meer over EDI / SCSN

Neem contact op
EDI_Paul_Meijering.jpg
Wat is EDI?

Electronic Data Interchange (EDI) is een generieke term voor het automatisch uitwisselen van elektronische bedrijfsdocumenten, zoals orders, facturen en bepaalde berichten of bevestigingen. Het is een onderdeel van electronic business. Omdat de betreffende documenten moeten voldoen aan bepaalde standaardsjablonen wordt het vooral gebruikt voor herhalende transacties.

Er zijn een aantal EDI-standaarden ontwikkeld voor verschillende branches. Tegenwoordig worden deze standaarden steeds meer overgenomen door open standaarden als XML en is het dus als open source beschikbaar. Software om EDI te genereren en te verwerken is over het algemeen kostbaar, en datacommunicatie was tot voor kort in handen van een aantal grote ondernemingen. Met de komst van internet is EDI ook bereikbaar geworden voor kleinere bedrijven, en ook de software is verbeterd en goedkoper geworden.

Samenkomen is een begin, bij elkaar blijven is vooruitgang en samenwerken is succes!
Pipes_Paul_Meijering_Stainless_Steel.jpg
Bestaande gebruikers

Een aantal klanten en leveranciers van Paul Meijering heeft besloten om ook hetgeen zij in- en verkopen via EDI uit te wisselen en zo de documentenstroom aanzienlijk te beperken. Het Smart Connected Supplier Network (SCSN) - dé datastandaard voor het efficiënt uitwisselen van informatie in de toeleverketen - wordt gebruikt in de verschillende operationele systemen in jouw en ons bedrijf. Het gebruik hiervan heeft belangrijke voordelen die resulteren in een efficiëntere bedrijfsvoering. Voordelen die zich vertalen naar belangrijke kostenbesparingen die, afhankelijk van het niveau van implementatie, kunnen oplopen tot 90% in relatie tot hetzelfde proces wanneer dit met papieren documenten zou worden uitgevoerd.

 

De voordelen van EDI / SCSN op een rijtje

Snellere uitwisseling van informatie – responstijden binnen enkele seconden, waardoor de registratie van informatie nagenoeg onmiddellijk worden uitgevoerd.

Minder kans op fouten – exactheid van de informatie is volledig betrouwbaar

Minder papierwerk – processen worden geautomatiseerd

24/7 Beschikbaar

Een snellere doorlooptijd van orders – Continue zichtbaarheid van de status van processen. Orders kunnen meteen gepakt worden.

Kostenreductie - Al deze zaken resulteren in een veel efficiënter management systeem en een drastische kostenreductie.

Optimalisatie van teams - Met EDI technologie is het mogelijk om veel meer commerciële operaties uit te voeren met minder menskracht. Samenwerking tussen beide partijen zorgt voor meer verbinding met elkaar.

Integratie van procedures tussen alle betrokkenen en businesspartners - Het uitwisselen van elektronische documenten is overeengekomen tussen afzender en ontvanger; dit resulteert in een communicatiestroom met gemeenschappelijke procedures en werkmodellen. Het verheldert de commerciële relatie en staat toe dat er gehandeld wordt op basis van bekende en gedeelde managementmodellen.

SCSN Paul Meijering Stainless Steel 

Betere dienstverlening aan de (eind-)gebruiker - De implementatie van EDI betekent het toepassen van optimale workflows en responstijden. De mogelijkheid om voorafgaand aan de bezorging een bericht van ontvangst te krijgen, stelt de klant bijvoorbeeld in staat om de benodigde middelen te plannen voor het uitladen of doorzenden. Het maakt het ook mogelijk om de productie- en bezorgplannen aan te passen en daarmee de service aan de klant te verbeteren.

Diverse ERP systemen hebben al mogelijkheden voor het gebruik van EDI / SCSN. Neem contact met ons op en wij helpen je verder op weg.

Digital_solutions_Paul_Meijering.jpg

SCSN Paul Meijering Stainless Steel.jpg

Fotolux_Paul_Meijering_30-09-2016_HR-69.jpg

Transport_Paul_Meijering.JPG

HydraulictubesStainlessPaulMeijering1.jpg

Bjorn Pippel

Ik vertel je graag meer over EDI / SCSN

Neem contact op
Bjorn Pippel_Paul_Meijering_360x202_HR-04.png
Bjorn Pippel Software ontwikkelaar