Kennis delen
Kennis delen
donderdag 29 juli 2021
Kennis delen en van elkaar leren. Om goed met elkaar samen te kunnen werken is het een must.
Regelmatig worden onze medewerk(st)ers bijgeschoold en wordt hun vakkennis vergroot. Zeer recent kregen een aantal van onze verkoop collega's een uitgebreide uitleg over het Corrosie handboek. In deze bijeenkomst werd uitgelegd hoe het Corrosie handboek gebruikt kan worden en welke vormen van corrosie er over het algemeen (kunnen) ontstaan.
Voor onze verkoop is het van belang dat zij zoveel mogelijk weten over de toepassing van het materiaal wat jij als klant bij ons aanvraagt/koopt. Door van tevoren goed samen te inventariseren, kan vaak voorkomen worden dat er achteraf problemen ontstaan over de inzetbaarheid van de gekozen kwaliteiten en uitvoeringen van het roestvast staal.
Uitleg tijdens het interne seminar.
OPPERVLAKTETOESTAND EN CORROSIE VAN RVS PRODUCTEN
De toepassing van roestvast staal is gebaseerd op de aanwezigheid van een goed hechtende en goed afsluitende laag chroomoxiden op het oppervlak van betreffende producten. Deze oxidelaag is zeer dun en kan gemakkelijk worden beschadigd. Als dat gebeurt in onvoldoende zuurstofhoudende omgeving zal corrosie van het dan onbeschermde verse roestvast staal optreden. Het materiaal noemen we dan 'actief', omdat de oxidelaag, die het materiaal passief maakt, verdwenen is. Dit treedt bijvoorbeeld op in het geval van put- en spleetcorrosie. Duidelijk is dat de wijze van fabricage van RVS-producten, al dan niet uit een half fabrikaat, grote invloed kan hebben op de oppervlakteconditie van het product en daarmee op de corrosiebestendigheid van het product.
(bron: www.alurvs.nl)
Soms is het noodzakelijk om een chemische analyse te maken van materiaalsoorten. Dit kunnen wij, tegen een gepaste vergoeding, uiteraard voor je verzorgen. Meer weten hierover? Bezoek onze maatwerkpagina.