Post fizor afmeting verkleind.jpg (1)
Terug naar overzicht

Samenwerking fizor.

Samenwerking fizor.

maandag 18 december 2023

Wat is fizor.? fizor. is een jong bedrijf uit het prachtige en gezellige Utrecht, wat vanaf 2019 bedrijven helpt met het koppelen van software voor Thinkwise.

fizor. ondersteunt bedrijven die actief zijn in de logistiek, maakindustrie en groothandel. In deze sectoren is digitalisering noodzakelijk om competitief te blijven in de markt. In totaal zijn er 41 mensen werkzaam en helpen ze bedrijven over heel de wereld om aan de top te blijven met hun digitale transformatie.

 

Samenwerking fizor. en Paul Meijering Metalen

De samenwerking is ontstaan omdat Paul Meijering Metalen ondersteuning nodig had in het koppelen en implementeren van software via het Thinkwise platform.
Het begon met een zgn. “Durf te vragen bericht” via LinkedIn, het maken van de juiste connectie tot een online meeting. De meeting stond gepland voor een uur, maar duurde een verrassende 4,5 uur. Hier werden niet alleen zakelijke uitdagingen besproken, maar ook persoonlijke passies gedeeld. Deze persoonlijke connectie legde de krachtige basis voor onze samenwerking.

Samen werken we er hard aan om onze bedrijfsprocessen verder te optimaliseren. Onze voortdurende inzet voor innovatie en kwaliteit stelt ons in staat om oplossingen te bieden die niet alleen de efficiëntie van het bedrijf verbeteren, maar ook onze dienstverlening richting klanten en hun tevredenheid te versterken.

 

Xavier en Renso Xavier en Renso overleggen zeer regelmatig met elkaar

 

Projecten

Sinds februari van dit jaar zijn er drie projecten succesvol afgerond en inmiddels is fizor. aan twee nieuwe projecten begonnen.

 

Afgeronde projecten:

- Metalix

Metalix is een software bedrijf dat koppelingen levert om machines te besturen vanuit een computer. Er zijn geen fysieke ‘handjes’ nodig om machines te besturen. Dit kan geregeld worden vanuit het kantoor. Zij passen een CAD/CAM systeem toe op onze plaatlaser en kantbank, hiermee word er bespaard op de tijd en kosten.

Quotation Factory

Met gebruik van Quotation Factory kunnen wij snel en accuraat offertes maken voor onze plaatlaser en kantbank. Dit wordt voornamelijk gebruikt door de maatwerkafdeling, maar dit kan ook door onze reguliere verkopers gebruikt worden.

CAS

Met dit programma  kunnen wij automatisch binnenkomende certificaten inlezen en verwerken. Hierbij worden de certificaten gekoppeld aan een inkooporder en bijbehorende artikelen, zodat deze zo efficiënt mogelijk verwerkt worden in ons voorraad systeem.

 Platenlaser Bystronic Certificaat Zaagmachine

 

Toekomstige projecten:

- De Zaagapp

We zijn momenteel bezig met het ontwikkelen een nieuwe applicatie voor onze zaagafdeling. Deze innovatieve app zal ons in staat stellen om alle relevante gegevens en informatie naadloos te beheren en te raadplegen, zonder dat er papier aan te pas komt.

- TMS (Transport Management System)

Een TMS (Transportation Management System), is een logistiek platform met technologie waarmee we de fysieke verplaatsing van goederen, zowel inkomend als uitgaand, kunnen plannen, uitvoeren en optimaliseren.

Daarnaast kunnen we er zeker van zijn dat de verzendingen compliant zijn omdat de juiste documentatie beschikbaar is. Dit type systeem maakt vaak deel uit van een groter SCM-systeem (Supply Chain Management).

Een TMS biedt inzicht in onze dagelijkse transportactiviteiten, omvat informatie over en documentatie voor handels compliance en waarborgt de tijdige levering van materialen en goederen. Hiermee stroomlijnen wij ook het verzendproces en maken we het gemakkelijker om onze transportactiviteiten te beheren en te optimaliseren, ongeacht of deze nu over land, door de lucht of over zee plaatsvinden.

 

Xavier controleert de software

Xavier controleert of de software geschikt is

 

Kernwaarden

fizor. en Paul Meijering Metalen delen gelijkwaardige kernwaarden, namelijk:

- Strategie

- Teamwork

- Succes

Deze fundamentele waarden vormen het startpunt van elk project dat we samen oppakken. Het streven naar samenwerking binnen ons team vormt de basis voor ons succes, terwijl de strategische aanpak ervoor zorgt dat we efficiënt en effectief werken aan het behalen van onze doelen. We doen dit beiden met een oprechte toewijding, zodat we met een glimlach op ons gezicht kunnen terugkijken op wat we hebben bereikt.